Ha már van valakije

Mit tegyek ha az exemnek már van is valakije??

Ez egy igen gyakori kérdés. Sokakkal előfordul, mert ugye sokan nem bírnak egyedül maradni, aztán meg mindig lesz valaki, aki lecsapjon egy valamire való szingli csajra/pasira nem igaz? J „A fene vigye el…” – gondolod most. A francokat. Te most inkább arra gondolsz, hogy hogyan agyalnád meg az exedet „lenyúló” illetőt, vagy valami hasonlóra.

Na pont ezért is a legelső dolog:

1)    Érzelmektől befolyásoltan soha ne kezdeményezz vele kommunikációt,

gondolok itt a telefonhívásra sms-re, e-mail-re, msnre, skypera vagy akár személyes megkeresésre. No de miért is? Mert ezek az érzelmektől túlcsorduló pillanataid tökéletesen alkalmasak arra, hogy esetleg megpróbáld lebeszélni az exedet az új partneréről és bizonygasd neki, hogy veled azonban baromi jól járna… (és ennek különböző variációi)

Ezzel az a baj, hogy magad alatt vágod a fát, mivel az önmarketing nem igazán működik, pláne, hogy ez már tukmálás, mert a szakításkor ő már lemondott rólad.

De azért megjegyezném: Te is és én is tudjuk, hogy nem rólad mondott le, hanem a párkapcsolatotokban produkált viselkedésedről. Ez fontos és ezt tartsd szem előtt.

 

2)    El kell fogadnod

 Igen, be kell látnod, hogy ő most más valakivel van, el kell fogadnod, hogy jelenleg úgy döntött, kilép a kapcsolatotokból. Egy szakítással sok esetben együtt jár az is, hogy az egyik fél életébe hirtelen belecsöppen valaki más, egy ideiglenes valaki, mert ugyebár nagyon nem szeret az ember egyedül lenni, pláne ha szomorú, csalódott és kissé instabil a lelkivilága…

De még egyszer hangsúlyozom, hogy az esetek 90%-ban ez egy ideiglenes valaki. Pláne, ha egy hosszabb kapcsolatot tudtatok magatok mögött.

A lényeg, hogy lődd le magadban a sürgető érzéseket, a pánikot. Oka van annak, hogy most más karjába szaladt, és nem amiatt fog esetleg újra melletted dönteni, mert loholsz utána és megalázkodsz, vagy ami még rosszabb, hogy leszólod az új partnerét.

 

3)    Egy rövid ideig magaddal kell foglalkoznod

 Állítsd saját magadat a középpontba (1-2 hétre), kicsit mélyedj magadba, a problémát végre ne kívül keresd!

(Amúgy az egész ex visszahódításnak ez a lényege, csak úgy megsúgom.)

Ebben az időszakban dől el minden, itt áll vagy bukik az egész.

Foglalkoznod kell a téged gyengítő és erősítő gondolatokkal – és tényleg nem csak blabla szöveg, ez a legfontosabb.

 Ki kell elemezned magadat és kapcsolatotokat. Mivel ugyanazzal a rálátással nem tudod megoldani a problémát, mint amivel létrehoztad, igen rövid idő alatt meg kell változnod, máshogy kell látnod a világot. És ezt csak is úgy érheted el, ha szépen visszavonulsz a kis világodba és azt teszed, ami számodra örömet okoz, ellazít és elvégzed az önelemzést.

A boldogságod nem függhet az exedtől.

 

4)    Újbóli kommunikáció az exeddel

 Ezt szerintem sejted, hogy majd nagyon jól kell csinálnod. Ez annak is a függvénye, hogy az elmúlt rövid időszakban mennyire intenzíven foglalkoztál saját magad megértésével, elemzésével.

–       Lehet, hogy simábban fog menni, mint gondolnád, és magad is meglepődsz az elért eredményeiden és az exed reakcióin.

–       Lehet, hogy minden ügyességedre és meggyőzőképességedre szükséged lesz, hogy eladd magad egy újbóli találkozáshoz (na de nem úgy, ahogy te elsőre gondolnád…)

Ezek attól is függnek, hogy mit követtél el, illetve pont mit nem a kapcsolat alatt.

Ha azonnali konkrét lépésekre van szükséged, a helyzeted nem tűr halasztást, akkor az alábbi ingyenes és nagyon hatékony segítséget ajánlom a figyelmedbe:

Szerelmem visszaszerzése

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: