Szakítás utáni depresszió

Szakítás utáni depresszió – milyen tevékenységeket műveljek, ne műveljek ilyenkor?

Egy ilyen trauma után sokan lesznek hajlamosak a depresszió állapotára. Könnyen bele lehet kerülni, de sajnos annál nehezebb kikászálódni belőle. Szépen lassan persze az újult önbizalom és az új szokások kialakításával sikerülni fog. Hogy mennyi idő ez a sötét, fájdalmas kilátástalanság érzés? Legrosszabb esetekben 3-4 hét is eltelik, mire beköszönt az enyhülés. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezután fellélegzel és minden csupa derű lesz és könnyebbség. Ezután is lesznek fájó emlékek és visszatérhet időként egy kis szomorkodás, de képes leszel újra kontrollálni a dolgokat és elmúlik ez a ’semmi nem érdekel’ nihil állapot. Szerencsésebb esetekben 1-2 hét múlva is el lehet jutni erre a szintre. De ez attól is függ mennyi és milyen minőségű tevékenységeket végzel. Ezt a fájdalmas időszakot le tudod rövidíteni.

Ehhez viszont nagyon fontos, hogy ne juttasd magad még energiaszegényebb állapotba, épp elég rossz dolog történt már veled, nem kell, hogy még pluszba kínozd is magadat.

Ha nem akarod párodat visszaszerezni, akkor egyszerűen csak magadat szivatod ha nem próbálsz meg felgyógyulni ebből az állapotból és húzod a regenerálódási idődet.

Ha vissza akarod szerezni a párod, akkor meg aztán főként érdeked, hogy kimássz ebből a szívfájdító időszakból, mert nagyon gyorsan vissza kell szerezned a kontrollt. Amíg szenvedsz, képtelen leszel szerelmedet visszaszerezni, ha véletlenül mégis vissza menne hozzád ez idő alatt, az nem szerelem, hanem a szánalom vezérelte cselekedet lesz (és te is sejted a hosszú kapcsolatok titka nem a sajnálat…).

Szakítás után az alábbi tevékenységeket alkalmazzák leggyakoribb önkínzásképpen:

Begubózás

Elzárják magukat a külvilágtól, családtagoktól, barátoktól, kedves ismerősöktől. Értsd ezt úgy, hogy egyesek hajlamosak rendesen bezárkózni a szobájukba napi szinten több órára.

Az rendben van ha egy kis magányra vágysz. Hiszen fárasztó egész nap mások fecsegését hallgatni, pláne ha ilyen nagy fájdalmad van, ami pluszba leszívja az energiádat. De az nem normális, hogy ha teljesen elzárkózol mások elől, és nem akarsz egy kicsit sem kimozdulni, hogy beszélgess valakivel. És itt meg kell jegyezzem, ne minden beszédtémád a szörnyű szakításodról szóljon…

Közös fényképek, videók nézegetése

Szintén nagy hiba, hogy friss szakítás esetében előveszik az emberek a kedvenc közös fotókat, a legszebb átélt élményeket és ennek hatására belül, szinte fizikailag is érezhetően csak növekszik a fájdalom és a veszteségérzés.

Ennek az égvilágon semmi értelme, olyan mintha a kést mártogatnád magadba. Gondolkozz, ezeknek az emlékezéseknek még nincs itt az ideje.

 

Melankólikus zenék hallgatása, filmdrámák nézése

Más közkedvelt tevékenységek szakítás után a szomorú zenék hallgatása és a romantikus filmdrámák nézése. Eközben iszonyatosan le lehet hangolódni és még mélyebb fájdalomba lehet taszítani magunkat. Ezt tényleg sokan csinálják. De ha te is ezt csinálod (ha nem akkor most ne hallgass ide), megkérdezném én tőled, mi a célod?

Az, hogy még jobban sajnáld magad? Mert innen már csak néhány lépés az érvágás.

Nem akarsz esetleg jobban lenni és újra irányítani az életedet? És még ne adj isten még vissza is hódítani a párod?

Igen, meg tudod csinálni, ha csak jobban akarsz lenni, azt is simán és hamar el tudod érni és ha a kedvesedet is vissza akarod szerezni, arra is képes leszel.

Hogy mit tegyél annak érdekében, hogy felrázd magad, hogy nagyon hamar kikerülj a depresszió kínzó fájdalmából, sőt vidám és jó kedvű legyél újra, ahhoz itt találsz segítséget:

Útmutató érzelmek helyes kezeléséhez és szerelmed visszaszerzéséhez

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: