Szakítás után

24 ápr

A szakítás után különböző fázisokon mész keresztül.

Legelőször a tagadáson, amikor az elméd próbálja visszaállítani a megszokottat, akár jó volt már számodra a kapcsolat, akár nem, emberi tulajdonságunk, hogy ragaszkodunk a megszokottakhoz és hiányzik, ami nincs. Ezért is történik, hogy néha-néha (vagy elég gyakran) rád tör az érzés, hogy együtt kellene lenned volt Pároddal. Természetesen ha veled szakítottak, akkor az erős érzelmi kötődés még intenzívebbé teszi ezt.

Ezután tehetetlenséget, kétségbeesést és mélyebb, fájdalmasabb érzelmi hullámokat is átélhetsz, melyeknek fizikai tünetei is lehetnek (mint fejfájás, gyomorgörcs stb.). Ezért is nem ajánlott, hogy a  szakítást egyedül vészeld át, bezárkózz és magányban maradj. Lelkileg és testileg is sokkal hamarabb egyensúlyba jössz, ha a családod vagy a barátaid (vagy mindkettő) melletted vannak, hidd el nagy ereje van ilyenkor egy szerető társaságnak. Arról nem beszélve, hogy így a megoldást a kiutat is hamarabb meg fogod találni. Sokkal reményt keltőbbnek fogod érezni a kilátásaidat a folytatást illetően, akár helyre akarod hozni a kapcsolatodat, akár egyedül akarod majd folytatni.

Ha valamelyest enyhülést érzel a heves érzelmi viharok után, akkor következik az elemző fázis. Fel-felsejlenek számodra olyan szituációk, pillanatok a párkapcsolatodból, amelyek segítenek rendezni az agyadban a történteket és megerősítenek a döntésedben, amit hozol a volt kapcsolatodat illetően (ha vissza szeretnéd őt szerezni, abban, ha egyáltalán nem akarod őt újra, akkor abban). Elgondolkozol a volt kapcsolatodon, hogy mi történhetett “Tényleg elmúlt a szerelem?””Érdmes-e az exemet visszaszerezni?“”Megérdemelt ő engem?”

Majd ha ismét tudsz higgadt fejjel gondolkozni, ha lecsillapodtál (és ekkor már valószínű az exed is lecsillapodott), akkor elkezdheted az életedet újjáépíteni, új szokásokat kialakítani. Ha ezeket jól csinálod, szépen lassan érezni fogod, hogy milyen jól meg vagy te egyedül is. Hidd el ezt érezni fogod, csak ki kell várni az idejét. Minden nagyszerűen működő párkapcsolat alapja, hogy az ember egyedül is(!) boldog tudjon lenni. Amíg ezt nem hiszed el, volt párod utáni epekedésed csak egy görcsös ragaszkodás, ami egy olyan dolog hiányát rendeltetne pótolni benned, amelyet saját magadnak kell megadnod és nem másnak.

Ha újra vidám tudsz lenni egyedül is, akkor készen állsz, hogy újra felfedezd saját értékeidet, és lásd, hogy érdekes és izgalmas is tudsz lenni. Ekkor felkészültél, hogy akár belépj egy új kapcsolatba.

De ha úgy döntesz, hogy neked a volt kedvesed kell, mert érzed tőle annyi pluszt kaptál, akkor arra is van esélyed, hogy Őt visszaszerezd:

Szerelmed visszaszerzése

(kattints a linkre a segítségért!)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: